+387 61 213 333
+387 61 864 964

LDC 5l

170.55 KM

Njega doma

Naši Golden proizvodi za Njegu kuće bili su “ZELENI” još u 1960-tim godinama – prije nego je to postalo moderno. Naši biorazgradljivi proizvodi prijateljski su prema okolini.Tehnologija proizvoda za čiščenje temelji se na konceptu “minimalna ambalaža – minimalni uticaj na okolinu ” i tako povećava učinkovitost sredstava za čišćenje s minimalnom količinom. Bez otrovnih plinova, bez štetnih hemikalija.

Compare
Kategorija:

Opis

LDC

Blago sredstvo za pranje

LDC je izuzetno sredstvo za ručno pranje suđa, ali i za sve vrste ručnog pranja koje traži naročitu njegu . Visoko je koncentriran i ekonomičan. Štiti i njeguje kožu ruku. Biološki se razgrađuje i ekološki je potpuno čist. Razgrađuje sadržaje septičkih jama i kanalizacijskih mreža. Upotrebljava se za ručno pranje posuđa, intimnog rublja, majica, kuhinjskih elemanata, peći, frižidera i mnogih drugih prljavih površina. Pere u hladnoj, tvrdoj i morskoj vodi.

UPOTREBA LDC:

Ručno pranje suđa:

Razblažite LDC sa vodom u omjeru 1:5. Razblaženi LDC u maloj količini pošpricajte na spužvicu i stiskanjem spužvice stvoriće se obilna pjena. Dovoljan je samo jedan prelaz spužvicom preko posude koju peremo i nečistoće će biti uklonjene. Lonce i drugo metalno posuđe koje se teško pere ostaviti da se malo namoči. LDC poboljšava prodiranje vode u nečistoću. Topla voda, ne vrela, može olakšati pranje, ali uz pomoć LDC možete prati i u hladnoj vodi i postići odlične rezultate. Zbog toga je LDC naročito pogodan za kampiranje i neke druge prilike, gdje nije uvijek dostupna topla voda. Nakon pranja uz pomoć LDC ruke neće postati grube i crvene, kao prilikom upotrebe nekih drugih sredstava za pranje. Prilikom pranja masnog posuđa LDC odstranjuje masnoće i odvodi ih u slivnik. Nećete imati problema sa čišćenjem sudopera niti sa začepljenjem slivnika.
LDC ne koristite za pranje u mašini za suđe, jer stvara obilnu pjenu.

LDC, Blagi tekući deterđent

LDC

Čišćenje kuhinje:

Stavite nekoliko kapi u pola litra vode pa operite stakla i prozore.

Otklanjanje starih tapeta:

Pomiješajte 3-4 čepa LDC sa 6 litara vruće vode. Nanesite spužvom ili četkom na zidove ovaj rastvor. Ostavite nekoliko minuta da upije, a zone koje su se eventualno osušile, ponovo navlažite. Sjetite se da voda omekšava stare tapete, ali je neophodno dodati malo LDC koji olakšava prodiranje vode u staro ljepilo i omekšava ga. Sa dva do tri postupka u razmaku od 5 minuta omekšat će svi dijelovi tapeta. Skinite stare tapete, a ostatke uklonite novom količinom LDC koristeći dugačku strugalicu. Isperite dobro zidove prije nego što ih ponovo obojite ili nalijepite nove tapete.

Aparati za tekući sapun:

Na 5-10 dijelova vode stavite malo LDC. Čisti puno bolje i puno efikasnije od samog sapuna, naročito u zonama sa tvrdom vodom. Ne ostavlja tragove hemije na rukama.

Čišćenje automobila:

Da biste očistili prednja stakla stavite u rezervoar za vodu maksimalno 2 čepa LDC. Ako stavite više pojavit će tragovi na staklu. Koristite ga i za vanjsko pranje automobila, a po završetku saprati blagim mlazom vode, nije potrebno poliranje.
Predmeti (fino rublje i sl.) za ručno pranje: Stavite ½ dcl LDC u jednu posudu sa hladnom vodom. Ostavite rublje da upije. Dobro isperite. Može se prati i najlon, pamuk, poliester, sintetika, likra i lasteks. Zadržava i osvježava boje, ne stvara statički elektricitet.

Masne ruke:

Jedan dio vode i pet dijelova LDC. Našpricajte ruke i dobro ih istrljajte. Mast će se pretvoriti u mješavinu sapuna. Isperite vodom, odličan je za liječenje ekcema na rukama, odnosno za zaštitu i njegu kože, ne isušuje već je njeguje i štiti.

Tastatura kompjutera:

Namočite krpicu u mješavinu 6:1. Iscijedite krpicu i očistite tastaturu. Bit će čista i sjajna.

Pranje voća i povrća:

U zdjelu staviti voće ili povrće, posebno ono bez zaštitne kore (jagode, maline, špinat, grožđe, masne jabuke). Našpricati 2-3 mlaza rastvora LDC, pustiti jak mlaz vode, ostaviti 5 minuta i isprati vodom

Za pranje zuba, kose i tuširanje, za dohranu cvijeću i uništavanje kamenca u saksiji sa cvijećem. Preporučuje se za obavezno pranje prostora i posuđa koje koriste bolesnici, posebno bolesnici sa bolestima probavnih organa, dišnih puteva, problema sa kožom (pranje veša i posteljine) i bolesnici sa tumorima.
Osim navedenog, Vi će te LDC upotrijebiti još u mnoge druge svrhe.

Količina: 1l.

LDC.pdf

Deklaracija_LDC

Recenzije

Još nema recenzija.

Budi prvi koji će recenzirati “LDC 5l”

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

O NeoLife-u
Mi smo svjetska kompanija na području zdravlja i wellnessa. Pomažemo ljudima kako bi preuzeli nadzor nad svojim zdravljem i svojim financijama. Sa već više od 60 godina iskustva i trenutnoj prisutnosti u više od 50 država nudimo vam bolji život. Aktivnost koju ćete stvoriti prenijet će se na buduće generacije. Naš cilj je poboljšati život ljudi pomoću proizvoda najveće kvalitete i najbolje prilike u direktnoj prodaji. Od 1958. godine prehrambenim dopunama iz punovrijedne hrane NeoLife, naučno oblikovanim proizvodima Nutriance za ličnu njegu i okolišu prijatnim proizvodima Golden za njegu kuće, brinemo za zdravlje cijele porodice.

Adresa


Sarajevo
BiH

Telefon

+387 61 213 333
+387 61 864 964

Email

Prijavite se i uštedite

Pretplatite se na naše promotivne e-poruke i potražite ekskluzivne ponude, besplatne događaje i dostave.

    My wishlist

    Product Product name
    No products added to the wishlist
    error

    Ako vam se sviđamo podjelite sa prijateljima

    X