+387 61 213 333
+387 61 864 964

U koje doba dana je najbolje uzimati probiotik?

Probiotici neprestano privlače više pažnje jer istraživanja i dalje otkrivaju koliko je važna zdrava crijevna mikroflora. Vaša mikroflora ima zapanjujući nivo uticaja na vas, uključujući, ali ne ograničavajući se na, uticaj na apsorpciju hranjivih tvari, igrajući ulogu u imunološkoj obrani, pa čak i proizvodeći neurotransmitere poput serotonina.1Kada unosimo korisne bakterije u hrani ili kao dodatak prehrani u vidu probiotika , oni mogu udružiti snage s našom unutarašnjom ili prirodnom rezidencijalnom mikroflorom, pomažući da naša crijevna mikroflora ne izađe iz ravnoteže.

Kada uzimati probiotik postala je vruća tema rasprave među istraživačima, naučnicima i zdravstvenim radnicima. U koje doba dana biste trebali uzimati probiotik? Je li vrijeme uopće važno? Trebate li uzimati probiotik s hranom ili natašte?

Postoje razna suprotstavljena mišljenja … neki kažu da je najbolje uzimati je ujutro natašte.2 Drugi kažu da je najbolje uzimati ga neposredno prije ili odmah nakon obroka, jer želite uzeti svoj probiotik kada je najmanje količina želučane kiseline prisutna u vašim crijevima.3 Kako biste trebali znati u što vjerovati? Imajte na umu da da bi bili učinkoviti, probiotici moraju preživjeti surovu okolinu vašeg probavnog sistema – želučanu kiselinu i žučne soli kako bi djelovali na gastrointestinalni trakt, tamo gdje su potrebni.

Međutim, kada imate visokokvalitetni probiotik s odgovarajućom tehnologijom za zaštitu živih korisnih bakterija od želučanih kiselina i žučnih soli, vrijeme nije toliko važno.4 Ono što je još važnije jest da se jednostavno sjetite uzimati ga svakodnevno.

Pitate kako otkriti tako rijedak proizvod?

Upoznajte NeoLife Acidophilus Plus ™, probiotik usmjeren na crijeva, koji je razvila grupa doktora i istraživača svjetske klase koji su se udružili kako bi razvili nevjerojatno jedinstveno rješenje problema zaštite i isporuke probiotika. S Acidophilus Plus ™ istraživači su stvorili visokokvalitetnu vlasničku mješavinu koja se sastoji od pet vrsta klinički dokazanih probiotika, a svaka kapsula sadrži pet ‘milijardi’ živih mikroorganizama (što je ekvivalent od 10 porcija jogurta). Tada su razvili poseban sistem za zaštitu, nazvan Gel-Gard, namijenjen zaštiti probiotik od želučane kiseline i oštrih žučnih soli kako bi se maksimizirala njihova dostava u crijeva, tačno tamo gdje ih vaše tijelo najviše treba. *

Odaberite visokokvalitetni probiotički proizvod usmjeren na crijeva od pouzdane robne marke kako biste se oslobodili brige o tome da vrijeme mora biti savršeno. Jedinstveni NeoLifeov sustav za zaštitu Gel Gard pomaže u zaštiti živih bakterija od želučane kiseline kako bi ih dostavio u crijeva, bez obzira na doba dana. *

Reference:

  1. Valdes AM, et al. Role of the gut microbiota in nutrition and health. BMJ. 2018;361:k2179.
  2. Bedosky, L. The Absolute Best Time to Take Your Probiotic. Parsley Health. https://www.parsleyhealth.com/blog/best-time-to-take-probiotics/. Published June 2, 2020. Accessed August 3, 2020.
  3. Brown M. The Vitamin Shoppe. The Best and Worst Time of Day to Take Your Probiotics. https://whatsgood.vitaminshoppe.com/when-to-take-probiotics/. Published June 21, 2018. Accessed August 3, 2020.
  4. Govender M, et al. A review of the advancements in probiotic delivery: Conventional vs. non-conventional formulations for intestinal flora supplementation. AAPS PharmSciTech. 2014;15(1):29-43.

Preuzeto sa http://neolifeblog.com/2020/09/09/what-is-the-best-time-of-day-to-take-a-probiotic/

O NeoLife-u
Mi smo svjetska kompanija na području zdravlja i wellnessa. Pomažemo ljudima kako bi preuzeli nadzor nad svojim zdravljem i svojim financijama. Sa već više od 60 godina iskustva i trenutnoj prisutnosti u više od 50 država nudimo vam bolji život. Aktivnost koju ćete stvoriti prenijet će se na buduće generacije. Naš cilj je poboljšati život ljudi pomoću proizvoda najveće kvalitete i najbolje prilike u direktnoj prodaji. Od 1958. godine prehrambenim dopunama iz punovrijedne hrane NeoLife, naučno oblikovanim proizvodima Nutriance za ličnu njegu i okolišu prijatnim proizvodima Golden za njegu kuće, brinemo za zdravlje cijele porodice.

Adresa


Sarajevo
BiH

Telefon

+387 61 213 333
+387 61 864 964

Email

Prijavite se i uštedite

Pretplatite se na naše promotivne e-poruke i potražite ekskluzivne ponude, besplatne događaje i dostave.

    My wishlist

    Product Product name
    No products added to the wishlist
    error

    Ako vam se sviđamo podjelite sa prijateljima

    X